Semalam.. Mal bangun dalam kui 4.55 pagi camtu, masak lauk ni.. (Sompek laie hamek gamba ni ha.. Haha) Semangat nak puasa. Masih terindu2 akan Ramadhan. So Alhamdulillah ringan ja hati ni nak puasa. Lagipun, habiskan puasa ganti siap2 kan senang.. Mana tau sok lusa Allah dah tarik nyawa.. Kalau nak layan open house tu, memang tak habis2 sebulan ni. Dah pelik la budaya sekarang. Puasa sebulan, maka raya pun nak sebulan. Satu lagi, bila habis puasa 6 di bulan Syawal, wujud pulak istilah Raya Enam.. Meng"ada"2kan..Aduh.. Hm.. Muhasabah meta deh.
Hee.. Jom layan resipi bendi ni pulak. =P Senang ja. Tumiskan bawang merah + bawang putih. Masukkan cabai hidup. Bila dah wangi, masukkan sos tiram. Tambahkan sikit air jika kering. Last sekali, masukkan bendi yang dipotong2 serong. Siap.. :) Selalunya Mal tambah sikit kunyit, nak bagi naik seri warna hijau bendi tu.
No comments:
Post a Comment