Friday, October 9, 2009

Sardin Masam2 Manis

Bayam masak lemak tu, Mal bagi dia gu dengan sardin ni. Ya la, harus ada protein jugak, dong. Baru lah bole dinamakan gizi seimbang. Lama sungguh tak makan sardin ni. Sebab sebelum ni asek makan saaaaaaaaaardin ja. Sampai naik muak, "kenot go" ore klate ghoyak. Tapi hari ni teringin nak makan sardin ni balik.. Alhamdulillah tercapai hajat.. :) Hihi..



Bahan2:
I tin sardin
Air asam jawa
Bawang besar
Bawang putih
Cabai hidup
Garam
Sos tomato

Cara2:
Tumiskan bawang + cabai hidup.
Masukkan sardin 1 tin tu dengan sos2 dia sekali.
Masukkan air asam jawa sikit.
Taburkan garam secukup rasa + sos cili.
Masak hingga masak.. Hee.. Siap!

Apo laiee.. Jom makan!! :) *Tengah mikir esok nak masak apa.. Bahan mentah suda tiada..

3 comments:

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Ibu n Abah said...

Salam perkenalan buat amalina...

Kekadang lauk simple yang menyelerakan. Jemputlah berkunjung ke blog akak.
http://akak-akak.blogspot.com

Amalina said...

akak, tima kasih datang ziarah (^_^) dah jalan2 pun ke blog akak tadi..

lauk simple ni selain menyelerakan, bole la kurangkan bajet =P seswai la utk student macam saya.