Wednesday, January 19, 2011

Udang Celup Tepung + Bread Crumbs


Alhamdulillah menjadik!!! :D Yeayyyy~ Hasil galakan Encik Hubby yang suruh cuba letak bread crumbs. Dah la Encik Hubby belikan udang gumok2! Puas rasanya dapat makan. Hehe... Thanks Abang! Sebelum ni memang dah banyak kali ja masak udang celup tepung tapi tak letak pun bread crumb. Best rupanya tambah sikit bread crumb. Rangup semacam ja udang ni. :p

Mal campur tepung goreng segera :p + tepung jagung + garam & kunyit sikit + bread crumb. Mula2 tu celup udang dalam telur then salut dengan adunan tepung yang dah ada bread crumb tu. Then goreng. Macam ni la hasilnya. Hee..

4 comments:

Basyirah Abd Rahman said...

salam..kak amal.. kenal basyee x? kite ex-maahad:)
seronok dapat jumpe belog kak amal.. boleh try masakan dan resipi kak amal. :) thanks for sharing

Amalina said...

salam dik. kenal2 wpun xpernah sembang. tapi akak baru tau awak ni adik nadiah kan. masa kat um dulu pun rasa cam muka awak familiar, rupa2nya junior maahad. :)

Basyirah Abd Rahman said...

ha'ah..adik nadiah. hehe.. itula saye ni siape..akak kan org atasan. hihihi

Amalina said...

yoshhh.. zaman bila pulak akak jadi org atasan. low profile sokmo ok. :p