Monday, May 31, 2010

1 Week & 5 Days Until Our W-Day :)

Alhamdulillah.. :) Ya Allah..
Permudahkanlah urusan kami, di dunia mahupun di akhirat nanti.

InsyaAllah ni minggu terakhir Mal berada di BBB sebelum Mal pulang ke Alor Setar untuk membuat persiapan2 terakhir sebelum bertukar status. Doakan Mal! :)

Sedikit update.. Sekarang ni Mal dah tak tinggal di area Hentian Kajang. Sebabnya weekend lepas Mal dah berpindah ke rumah baru di Bandar Baru Bangi. InsyaAllah ni lah "rumah kami" nanti. So 2 3 hari lepas memang sibuk la berpindah randah. Barang2 Mal je yang ada dalam rumah ni. Barang2 Encik Tunang belum ada lagi. Tapi tak pa, rumah parents beliau hanya selang 2 baris daripada rumah kami ni :p Boleh jalan kaki je. Strategik kan rumah ni. Hihi.. Dan yang best lagi, rumah ni sangat dekat dengan masjid. Alhamdulillah..

Dapur pun Mal dah set up mana yang boleh. Hee. Sangat teruja sebab akhirnya dapat conquer dapur secara solo dan boleh decorate ikut hati Mal. Banyak lagi barang yang tak ada. Nak beli tak boleh lagi, tunggu lepas kahwin ni lah. (I mean lepas dapat gaji tertunggak selama 3 bulan.. Kering sudeyyyyy).

So nantikan eksperimen2 masakan terbaru daripada Mal pada Julai nanti.. Kenapa bukan Jun? Jun ni Mal sibuk honeymoon :p Hee.. Just joking. Peti ais belum beli lagi lah.. Mana nak letak bahan2 mentah dan barang2 basah seangkatan dengannya. Bila dah ada peti ais baru lah boleh fikir nak masak sedap2 :) Kalau tak, mana nak simpan bahan tu semua.. Huhu..

Lagi satu, Mama tanya nak beli apa dengan duit yang PUSPANITA bagi? (Info: PUSPANITA akan beri sedikit duit saguhati pada anak ahli yang berkahwin. Harap maklum.)

So fikir punya fikir, saya jawab: Along nak oven chomel macam Along! :p Haha.. Dan insyaAllah Mama akan belikan guna duit tu. Yeay!!! See... Lagi mau manja walaupun udah mo menikah. I love you Mama.. FOREVER! Nanti Along belajar buat roti pizza na. So bila balik kampung, Along boleh buatkan untuk family. Tak payah dah pi Pizza Hut tu.. Hee..

Itu saja update untuk kali ini.. Kalau Mal rajin, insyaAllah ada lagi 2 3 entri sebelum blog "Dapur CIK Amalina" ni bertukar nama. :D

*Azan Asar sudah berkumandang. Jom solat!* :)

No comments: