Tuesday, November 30, 2010

Welcome December~

Oh tidakkk.. Dah menghampiri akhir tahun.. Banyak azam tahun 2010 dah terlaksana Alhamdulillah. Tapi banyak jugak yang masih beluuum. Sapa suruh letak target banyak2 kan. :p



Menuju ke gerbang 2011, terasa diri ni maaaaaaaakin sibuk. Dalam kepala ni tak payah cakap la. Memang macam2 dok ada. Antara perkara utama yang dok terpikiaq, mestilah pasal anak yang bakal lahir ni (insyaAllah doakan perjalanan ini dipermudahkanNya), pasal tesis yang tersekat2 dan pasal duit. Huhuuuu.. Cakap pasal anak dan tesis, ok lagi. Tapi bila sebut pasal duit, hubby pesan janganlah stress sangat pikiaq. Perempuan.. Biasalah.. Suka pikiaq lebih2. Huhuu.. Dan Mal ni, tiap hari pikiaq macam mana nak top up duit poket sendiri. Elaun belajar dah tamat. Sebab dah lebih tempoh masa. :p

And now.. I'm thinking of selling kuih-muih & moist chocolate cakes!

Ni gara2 nak menampung kos shopping Mal la ni :p Untuk keperluan harian, insyaAllah mencukupi. Tapi untuk shopping dan persediaan lebih sikit untuk baby ni, terasa haruslah mencari side income. Dah nampak dah tempat nak menghantar kuih tu. Senarai kuih yang rasa2nya boleh dibuat tu pun dah ada :D Cumaaaaaaaaaaaaaaaaa... KeRAJINan tu masih belum mai. Duhhhh..

Haih.. Tak boleh jadik! Kejayaan tu bukan milik orang yang suka mencari alasan! Untuk tahun hijrah dan tahun masihi yang baru ni, kena improve diri. WAJIB! Go go Amal go! (^_^)

Ya Allah.. Bantulah kami ya Allah.. Permudahkanlah urusan kami ya Allah.. Jauhkanlah diri kami dari hutang dan kemiskinan ya Allah..

2 comments:

Aida ed (^_^) said...

amal..eda cadangkan hg try la anta ke skolah ke..eda sblm khwn ariu terfikir camne nk wat pendapatan pasif ni..almaklum nk wat thesis..amal pn tau rs die kn..huhu..chiyok2 amal..eda pn tgh usha kat sini..nk buat puding roti..yummiee..^_^

Amalina said...

skola mana kat bangi ni? :p org nak buat sikit2 ja. bukan byk2.. hihi. sakit pinggang la.

puding roti?? kami 1 family mmg suka sgt puding roti. aritu MIL buatkan lembap2, then letak skit badam, makan pulak dgn sos kastad, fuuhhhh superb!