Tuesday, June 22, 2010

Dinner 19 June 2010

Tarikh: 19 Jun 2010
Lokasi: Istana Cinta Kami :D

Ni set untuk dinner. Simple jugak kan? :) But we enjoyed very much!!! Eh, ikan goreng lagi?? Hehe.. Tu la masakan newly-wed couple. Abang tak kesah.. Apa pun, Abang makan.. Tu Abang yang cakap la. Tapi kita sebagai isteri ni, mesti la nak sediakan yang terbaik untuk suami kan.

Ada temenung (kembung) goreng, tempe goreng, bayam masak lemak, tembikai & jus tembikai.
Nampak sedap kan???? (^_^) Manisss!!! Tanpa gula ok.

FYI, jus tembikai tu Encik Hubby yang buat tau! :D Tahniah Abang!!! Sampai comot2 habis meja dan lantai sebab tertumpah2. Lawak betul guna juice extractor tu. Kat muncung yang keluar jus tu patutnya letak la cawan ke bekas air apa ke bawah tu. Tapi Abang tak, sebab konfusyesss kat mana jusnya keluar. Apa lagi, sememeh habis la meja siap tumpah2 atas lantai.. Wuuu..

Ni second round ni. Abang dah pandai lapik meja & letakkan cawan bawah muncung yang jus keluar tu. Hihi.. (Sejuuuuk mata pandang Abang macam ni. Hehe..)

Pet sejuk kami is on the way. OTW tu maksudnya tengah kumpul duit lagi sikit untuk beli peti yang best. Hee... Ikutkan hati (dan bajet yang ada setakat ni), 1 pintu pun dah cukup. Tapi Abang prefer 2 pintu. Abang cakap, Sayang kan suka masak. Kita beli la peti ais besar sikit. Nanti boleh simpan macam2. Nanti dah ada anak2 pun senang. Hee.. Ya lah, sami'tu wa atho'tu (saya dengar & saya taat).



*Buat sahabat kami, Huzaifah & bakal isterinya Azilah, terima kasih untuk juice extractor ni. Depa berdua mai ziarah kami pagi tu. Sebelah malamnya, terus ja kami "rasmikan" hadiah depa ni. Hihi.. Thanks ya! :)

No comments: