Monday, August 31, 2009

Cabai Kicap

Selain kacang buncis yang Mal masak tu, hosmet Mal iaitu Kak Non masakkan sup ayam. So, bila ada suuup.. lawannya adalah cabai kicap! :-) Kat kampung Mal memang makan macam ni. So in case sup tu tawaq habiaq, boleh la cover dengan cabai kicap ni. Mudah ja nak buat.

Hiris bawang besar, potong cili padi halus2. Then masukkan dalam mangkuk. Lepas tu tuangkan kicap. Tak kesah la kicap masin ke manis ke. Lastly, perah asam limau. Asam limau tu limau nipis ya kawan2. Itu ja. Siap la :-) Certain orang letak jugak hirisan cabai hidup.

Sup ayam Kak Non masak. TQ Kak Non! :-) I lap uuuuuu~ Tawaq sikit. Hehe.. Tapi tak pa, dah covered by my sambal kicap.

Cucur udang Kak Non buat jugak :-) Udang gumoksss2.. Makan sama mayo dan sos. Yummy!